top of page
Schermafbeelding 2022-02-08 om 19.21_edi

gedreven door gedragingen

getekend door het leven

leerde zij het leven dragen

leerde zij het leven tekenen

 

Deze vertaalslag van ervaring naar beeld is wat Jantien (26, derdejaars Illustratie WdKa) tot illustrator heeft gemaakt. In haar illustraties gebruikt ze haar eigen belevingen, observaties en inlevingsvermogen als inspiratiebron, waarbij ze kracht haalt uit ogenschijnlijke belemmeringen: haar gevoeligheid, onzekerheden en introversie. Ze verbindt de scherven, lijmt hun breekbaarheid en vormt hiermee een sterk geheel.

Hoewel Jantien veelal werkt met digitale technieken, draait ze haar hand ook niet om voor muurschilderingen, hout- en textielwerk. Haar illustraties bieden een frisse, heldere en kleurrijke kijk op alledaagse (maatschappelijke) onderwerpen en raken de toeschouwer op humoristische dan wel ontroerende wijze. Zo illustreert ze eigenaardigheden en opvallende situaties om zich heen, kaart ze onderwerpen aan als mentale gezondheid, rouw, seksualiteit en zet ze zich in voor het neerzetten van een representatief en inclusief beeld. Ze portretteert onder andere confronterende maar herkenbare situaties waarin ze haar eigen worstelingen blootlegt en niet alleen zichzelf maar ook anderen een spiegel voorhoudt. Een spiegel die in veel werken terugkomt en een baken is van herkenning, erkenning en geruststelling. Een spiegel die met zijn gebroken stukken verrassend helder reflecteert. 

P1090044_(1).jpg

Foto door Merle Verseef

ONDERDEEL VAN

Kunst Voor Ons

SPOT Leiden

GEWERKT MET

Brouwerij 't IJ, Villa Massa, Into The Great Wide Open, Eurovision Song Contest Rotterdam, Museumnacht Amsterdam, Museumnacht Leiden, Sissi's Expo Resto, Tosti Creative, De Nacht van Ontdekkingen, Finca mdt., La Fourchette Amsterdam, Stichting STAD Leiden, Stichting STAD Gooi, FEL, Kunst Voor Ons, SPOT Leiden, Kaffee Metzke.

EDUCATIE

2009 - 2016

Middelbare School
Stedelijk Gymnasium, Leiden

2019 - 2020

Preparatory Course XL
Willem de Kooning, Rotterdam

2020 - heden

Bachelor Illustration
Willem de Kooning, Rotterdam

STAGE

Verlieskunst | 31 januari 2023 - heden

Het Parool | 19 maart 2023 - heden

bottom of page